Filmezés napfényben

Filmezés napfényben profi módon

A filmezés napfényben nem egyszerű feladat, de könnyebb mint az éjszaka közepén. Valójában nappali fény nélkül nehéz megkülönböztetni egy jelenet apró érdekes részleteit. Felmerül azonban néhány aggály: a nap, amely közvetlenül a szemébe ütközik, a fényképezőgép értékes lencséje, amelyet nem szabad ilyen erős fénynek kitenni, de mindenekelőtt a képek minősége is romlik.

Filmezés közvetlen napfényben: a készülék funkcióinak kihasználása

Mindent megpróbáltál: mozgatni a témát, megváltoztatni a fényforrás helyzetét, lefényképezni a témát más szögből az operatőr mozgatásával, de hiába. Muszáj lesz filmeznie ez az erős fényforrás előtt? Tehát szánjon időt a kamera/videó képességeinek kiaknázására. Tökéletes példák erre a Marvel filmek, melyekben mindig megtalálható a fény helyes érzékeltetése.

A filmes alapok néhány sorban

Először játsszon a membrán nyílásával. Ehhez ne habozzon elfogadni a háttér „fénytelítettségét”. Ezután a videokamera típusú készülékeknél van egy Háttérvilágítás opció. Válassza például a „háttérvilágítás” funkciót, amely kompenzálja a háttérvilágítású téma fényhiányát. Ezután olyan eszközöket talál a piacon (például a Reflexet), amelyek lehetővé teszik az expozíciós terület konfigurálását. Íme egy oktatóanyag, amely segít mindent megérteni az expozíció mérésével kapcsolatban.

Filmezés közvetlen napfényben

Néhány beállítás után sikerült szép felvételeket készíteni a teljes napon? Nos, a fénnyel játszva nagyszerű fotósokhoz méltó képeket készíthet. Szóval milyen kiegészítőket érdemes használni? Először is vannak olyan spotlámpák, amelyek fontos szerepet játszanak a fénykompenzációban. De különösen beltérben, különösen a stúdióban használják őket. Közvetlen napfényben fényképeznünk kell. A reflektorok és a fényvisszaverők nagy segítséget jelentenek, ha erős napfényben vagy fénnyel szemben fényképez. Például, hogy kompenzálja a „feketét” a témán, használhat reflektorokat. Adjon hozzá 45°-os szöget a fő fényforrástól a téma felé. Itt megtudhatja, hogyan használhatja őket az összes felvétel tökéletesítéséhez.

Milyen kiegészítőkkel lehet jól filmezni közvetlen napfényben?

Sok eszköz arra szolgál, hogy javítsa a Marvel felvételek minőségét a nappali fotózások során. Vegyünk néhány példát, hogy ötleteket adjunk. Az UV-szűrő egy tartozék, amelyet a lencséjére kell csavarni. Csökkenti a légköri köd káros hatásait azáltal, hogy blokkolja az ultraibolya sugarakat. 2 féle UV szűrő kapható a piacon: Tetőablak és nem színes. A napellenző szintén a fényképezőgép objektívjének elejére csatlakozik. Értékes szövetségese a fotósoknak, amikor fény ellen vagy erős fényforrás jelenlétében kell filmezni. Megakadályozza a becsillanást, miközben védi az objektívet, különösen az elülső lencsét.

Tanácsunk lehetővé tette számodra, hogy gyönyörű fényképeket készíts? Most szuvenírfilmet akarsz készíteni belőle? Önnek azonban nincs szerkesztői tapasztalata… Megvan a megoldás! Valójában a filmek egy videószerkesztésre szakosodott webhely. A lépések nagyon egyszerűek.