Utólagos ablakszigetelés

Utólagos ablakszigetelés

A régi ablakok utólagos ablakszigetelés nélkül törékennyé és szivárgóssá válhatnak, ezért hideg külső levegő kerül az épületbe, és a meleg fűtő levegő kifelé húzódik. A magas költségek miatt a szoros és jól szigetelt ablakoknak ezért feltétlenül szükségesek ezek. Az ablakoknál a szigetelést és tömítést szintén gondosan kell elvégezni a felújítási munkálatok során, hogy ne rontsák a modern ablakoknak hatékonyságát.

Az utólagos ablakszigetelés hiányának felismerése

A szivárgó ablak első jele az ablakon bejövő hideg huzat. Ha optikailag nem látszanak megrepedt tömítések, akkor az alábbi kis teszt világosságot hozhat: ehhez nyílt lángot kell tartani az ablak közelében. Ha a láng huzatban vagy pislákolva távolodik el az ablaktól és lehetővé teszi a külső levegő bejutását az épületbe, akkor az ablakszigetelés hiányának felismerése sikeres volt.

A rosszul szigetelő ablak és a hibás tömítések kombinációja az új ablakok gyakori oka. Ha maga az ablak a műszakilag megkövetelt szinten van, és csak a tömítés hibás, akkor eltávolítható az utólagos ablakszigetelés céljából. Ezután az ablaktömítés megfelelő anyagok, például speciális tömítőszalag és a megfelelő ablakszilikon felhasználásával megújítható.

Különösen az energiatakarékos ablakok esetében ezt a szigetelést képzett szakembernek kell elvégeznie az ablakon. Ily módon a kívánt energia-megtakarítási potenciál elérhető a szigeteléssel.

Új ablakok ablakszigetelése

Az új ablakok esetén figyelni kell a RAL szerinti szigetelésre – és így a legmodernebbre – közvetlenül a telepítés során. Az ablakkeretek közvetlen tömítése megakadályozza a hőveszteséget, és kívülről lezárja az épület burkolatát.

A csak rögzítő habbal történő ablakszigetelés már nem tekinthető elegendő hőszigetelésnek. A tömítéseknek ezért az időjárási oldalon is különleges követelményekkel kell rendelkezniük az eső és a szélzárás szempontjából, de a diffúziónak nyitottnak kell lenniük a belső tér felé annak érdekében, hogy el tudják juttatni a nedvességet. Ezért az új darabok utólagos ablakszigetelés folyamán a tömítések nem sérülhetnek az ablakoknak javításakor vagy beállításakor.
Megbízható ablakszigetelés területén dolgozó csapatunkat bármikor keresheti, hiszen minden szigetelést megoldunk, annak érdekében, hogy háza enregia- és hőtakarékos legyen.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük